lehel-radiatorgyar-cegcsoport

LEHEL Radiátorgyár cégcsoport

 

Társasházi fűtéskorszerűsítés a LEHEL Radiátorgyár cégcsoport kivitelezésével 

 

Az Aluradiátor Projekt Kft. a Lehel Radiátorgyár cégcsoport tagjaként az épületgépészeti kivitelezések, ezen belül is főképpen a fűtéskorszerűsítési projektek megvalósítására specializálódott.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium által meghirdetett ZFR-TÁV /2019 és ZFR-ÉMI-TÁV/2020 pályázatok keretében megvalósítandó távfűtéses lakások fűtéskorszerűsítése és radiátorcsere programok egyik legjelentősebb kivitelezője. A két programban összesen 36 Társasház 3700 lakásában végzett teljes fűtéskorszerűsítést.

A pályázat keretében a házgyári lakások elavult fűtésrendszereit lehetett korszerűsítés útján szabályozhatóvá és mérhetővé tenni.

Magyarország energiafelhasználásának jelentős része, közel 40%-a kötődik az épületállomány által felhasznált energiához, ezért nemzet gazdaságilag és energia politikailag is kiemelt kérdés az energetikai korszerűsítések előmozdítása. Az épületállományon belül is kirívóan rossz energiahatékonysággal működnek a még nem korszerűsített panellakások fűtésrendszerei.                                                                                                  

Az elavult fűtésrendszerek óriási energiaveszteséggel üzemelnek, jelentős költséget róva a lakókra, valamint kérdéses az üzembizton-ságuk, ami hibák esetén szintén jelentős kiadással és kellemetlenséggel jár.

A legtöbb lakásban még az eredetileg beépített radiátorok vannak, amelyek üledékesek és nem légteleníthetőek, emellett esetleg néhányszor már átfestették őket vagy még soha nem voltak leszerelve, tisztítva, így a fűtőlemezek között nagy mennyiségű porcica halmozódott fel. Mindezek a hőleadó képesség 20-30%-os csökkenéséhez is vezethetnek. 

                                                               

Az 1968-1990 között épült panelházak fűtési rendszere a kivitelezéskor a legtöbb esetben szabályozhatatlan kivitelben készült el. Annak érdekében, hogy valós energiamegtakarítás biztosítható legyen, elengedhetetlen ezeknek a rendszereknek a korszerűsítése.

 

A szabályozhatóság és mérhetőség érdekében, az alábbi gépészeti felújítások

elvégzése szükséges:


 

 

A felújítás lebonyolításával kapcsolatos információk:

 

Miért jó ez a fűtéskorszerűsítés a lakástulajdonosoknak:

 

 

Miért a Lehel Radiátorgyár cégcsoportot a megfelelő kivitelező:

 

 

A költségosztásról:

A kormányzati tájékoztatás szerint a 2029. szeptemberében kezdődő fűtési szezontól kötelező lesz a költségosztó felszerelése. A cég a MOM Zrt. PIKE típusú digitális költségosztó berendezést, és a MOM Zrt. által gyártott adatgyűjtő berendezést szereli. Az adatgyűjtő alkalmas a pályázatban kiírt havi adatszolgáltatáson túl a hideg és melegvízórák adatainak az összegyűjtésére is. (Bővebben a www.momzrt.hu oldalon lehet tájékozódni.)

 

Amennyiben bővebb felvilágosítást szeretnének, úgy kérem hívják a 06 30 983-4113 telefonszámot!

www.alurad.hu

 

made by: Mental Rocket
powered by: io panel