otp-business-tarsashazi-palyazat-2024

OTP Business Társasházi pályázat 2024

 

Három kategóriában várják a jelentkezéseket

az OTP Bank Társasházi - Lakásszövetkezeti Pályázatára

 

 

Az elmúlt 15 év kiemelkedő eredményeire tekintettel 2024-ben ismét meghirdeti Társasházi - Lakásszövetkezeti Pályázatát az OTP Bank.

A legjobb tizenöt ötlet megvalósítását összesen 30 millió forinttal támogatja a hitelintézet.

A Társasházi - Lakásszövetkezeti Pályázat célja továbbra is az, hogy a társasházak és lakásszövetkezek lakóközösségei számára biztosítsa az energiahatékony és fenntartható üzemeltetést, valamint az, hogy az állagmegóvás, a balesetveszély elhárítása vagy az akadálymentesség megvalósulhasson. A kezdeményezésnek köszönhetően tavaly megújult többek között a várpalotai Árpád utca egyik társasházának fűtési rendszere, valamint a csapadék gerincvezetéke. A budapesti Kiss János altábornagy utcai egyik társasházban a tetőszerkezet javítására, a Menyecske utcában pedig energiatakarékos szellőző ventilátorok cseréjére került sor.

A Társasházi Pályázat fennállásának 15 éve alatt eddig több mint 12 000 pályázat érkezett, ebből összesen 195 lakóközösséget segített a hitelintézet a fejlesztési célok elérésében.

Az OTP Bank Társasházi - Lakásszövetkezeti Pályázatának köszönhetően idén ismét 15 társasházi közösség nyerhet vissza nem térítendő támogatást lakókörnyezete szebbé és biztonságosabbá tételéhez, az OTP Bank idén összesen 30 millió forinttal támogatja a legjobb pályázókat céljaik megvalósításában.

Idén három kategóriában nevezhetnek a lakóközösségek:

Kategóriánként 10-10 millió forintot oszt el a szakmai zsűri által legjobbnak ítélt öt-öt pályázó között.

A pályázatok benyújtására 2024. május 31-ig, a www.otpbusiness.hu/tarsashazipalyazat oldalon keresztül van lehetőség.

30 millió forint az alábbi bontásban oszlik meg a három kategória között:

Helyezés

Összeg

1.

3 000 000 Ft

2.

2 500 000 Ft

3.

2 000 000 Ft

4.

1 500 000 Ft

5.

1 000 000 Ft

 

„A beérkező pályázatok típusa és mennyisége alapján úgy látjuk, hogy folyamatosan erősödik az igény a közösségépítési célok megvalósítására. A „Barátságos környezet” kategóriát azért hoztuk létre, mivel a kisebb, maximum 25 lakásos társasházakat és lakóközösségeket is szeretnénk támogatni céljaik elérésében – mondta el a pályázat kiírása kapcsán Dancsné Engler Bernadett, az OTP Bank Mikro- és Kisvállalkozói területének vezetője.

Az OTP Bank minden 100. sikeresen benyújtott, érvényes pályázat után 1 millió forinttal támogatja a Habitat for Humanity Magyarország ’Második Esély’ programját. A támogatás keretében egy rászoruló család lakhatási körülményeinek javításához járulnak hozzá, egy rossz állapotú szociális bérlakás felújításával, maximum 10 millió forintig.

Ezen felül minden díjazott társasház vagy lakásszövetkezet pályázatának benyújtója – aki lehet a közös képviselő vagy meghatalmazott is – 100 000 forint értékű IKEA ajándékkártyát kap.

A pályázatról bővebb információ itt található: https://otpbusiness.hu/tarsashazipalyazat/

 

 
made by: Mental Rocket
powered by: io panel