letesz
techem-kft-tajekoztatoja-a-zrf-tav2019-palyazatrol

Techem Kft tájékoztatója a ZRF-TÁV/2019 pályázatról

Tisztelt Érdeklődők, Tisztelt Lakásszövetkezeti elnök, Közös képviselő, Házkezelő!

 

Örömmel tájékoztatjuk, hogy az Innovációs és Technológiai Minisztérium az Otthon Melege Program keretében 2019. június 17-én pályázatot írt ki „Okos költségmegosztás alkalmazásának elterjesztése, radiátor csere alprogram” néven (a pályázat kódszáma ZFR-TÁV/2019). A pályázat keretében a távhőszolgáltatásban érintett lakások fűtési rendszereinek korszerűsítése, felújítása támogatható.

A pályázat kiemelt célja az okos fűtési költségmegosztási rendszerek kialakításának támogatása.

 

A pályázatot 2 milliárd forintos támogatási kerettel hirdették meg, és távfűtéssel ellátott társasházak és lakásszövetkezetek számára érhető el. Pályázni 2019. szeptember 24-től lehet a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig, de legkésőbb 2020. március 31-ig. A pályázati felhívás és útmutató a http://tav2019.nfsi.hu/ oldalon érhető el.

 

A pályázat által önállóan támogatható tevékenységek az alábbiak:

  1. okos mérésre alkalmas fűtési költségmegosztó rendszer kialakítása az okos költségmegosztók és a rendszerhez tartozó adatgyűjtők felszerelésével együtt;
  2. amennyiben az épületben már üzemelnek okos mérésre nem alkalmas költségmegosztók, úgy ezek teljes körű cseréje okos mérésbe kapcsolt költségmegosztó rendszerre;
  3. amennyiben az épületben már beszerelésre kerültek okos mérésre alkalmas költségmegosztók, de az adatgyűjtők beépítése nem történt meg, úgy az adatgyűjtő-rendszer felszerelése és az okos költségmegosztó rendszer kialakítása.

A pályázat keretében – kizárólag az önállóan támogatható tevékenységek valamelyikének megvalósításával együtt – a fűtési rendszer korszerűsítésére (a fűtési rendszer kétcsövessé alakítása, strangszabályozók beépítése és beszabályozása, termosztatikus szelepek és okos fejek beépítése, radiátorok cseréje) is lehet pályázni.

 

A Techem Kft. készséggel közreműködik és felajánlja segítségét annak érdekében, hogy a ZFR-TÁV/2019 számú pályázaton lakóközösségük sikerrel szerepelhessen. Szolgáltatásaink a fűtéskorszerűsítés, költségmegosztás folyamatának kezdő lépéseitől a projekt megvalósításáig, majd a későbbiekben a költségmegosztási szolgáltatásig minden részletre kiterjednek:

Amennyiben a pályázattal vagy a megvalósítás részleteivel kapcsolatban kérdése merülne fel, vagy segítségre lenne szüksége, bármikor készséggel állunk rendelkezésére.

 

Budapesti iroda:                  +36 1 374 1010                    techem@techem.hu

 

Sikeres együttműködésünk reményében,

 

 

Üdvözlettel:

Techem Kft.

www.techem.hu

made by: Mental Rocket
powered by: io panel