letesz
radiator-invest-kft_1

Radiátor Invest Kft

Az ALURAD-ot 1970-ben alapították a Lehel Hűtőgép Gyár radiátor gyártó vállalataként. A gyár meleg és forróvizes rendszerekhez gyártott alumínium radiátorokat. Az 1991-es felvásárlás során a korábbi ALURAD az Electrolux tulajdonába került.

A Radal típusú radiátorok voltak az első nagy mennyiségben gyártott és értékesített radiátorok, amelyekből nagyjából 30 millió m2-nek megfelelő fűtőfelület került beépítésre csak Magyarországon, és további jelentős mennyiség került exportálásra.

A 90-es évek elején a Radal radiátorokat követték a Radal Panel típusú, újabb kialakítású radiátorok, amely az új konstrukció révén jelentős fűtő kapacitással is bírt.

1993 december 1-től kezdve a vállalat önálló cégként működött Electrolux Lehel Radiátor Gyártó és Kereskedelmi Kft néven és az Electrolux Otthon Komfort üzletág alá tartozott.

1998 Március 1-én az Electrolux eladta a vállalatot, így jött létre az ALURAD Fűtéstechnikai Kft. amely egészen 2009-ig folytatta a radiátorok gyártását.

A cég felszámolása után, 2011. augusztus 1-én a Radiátor Invest Kft. vásárolta meg a teljes cég tulajdont és átvette a korábbi tevékenységeit a gyárnak, beleértve a radiátor gyártást és forgalmazást. Az új tulajdonos 2012-2016 között jelentős beruházásokat hajtott végre, amelynek eredményeként gyár teljes infrastruktúrája megújult, ”passzív gyár”-rá vált.

2015-ben az Alurad Heating Innovation Kft., a GB & Partners Tőkealap-kezelő portfolio cége  többségi részesedést szerzett a vállalatban.

Jelenleg az alumínium radiátorok ALURAD Panel és ALURAD Viking néven kerülnek forgalomba a hazai és a nemzetközi piacokon.

https://alurad.hu/

made by: Mental Rocket
powered by: io panel