letesz
radiator-invest-kft_1

Radiátor Invest Kft

 

CÉGÜNK TÖRTÉNETE

Az ALURAD-ot 1970-ben alapították a Lehel Hűtőgép Gyár radiátorokat gyártó vállalataként. A gyár meleg és forróvizes rendszerekhez gyártott alumínium radiátorokat. Az 1991-es felvásárlás során a korábbi ALURAD az Electrolux tulajdonába került.

A Radal típusú radiátorok voltak az első nagy mennyiségben gyártott és értékesített radiátorok, amelyekből nagyjából 30 millió m2-nek megfelelő fűtőfelület került beépítésre csak Magyarországon, és további jelentős mennyiség került exportálásra.

A 90-es évek elején a Radal radiátorokat követték a Radal Panel típusú, újabb kialakítású radiátorok, amely az új konstrukció révén jelentős fűtő kapacitással is bírt.

 1993. december 1-től kezdve a vállalat önálló cégként működött Electrolux Lehel Radiátor Gyártó és Kereskedelmi Kft. néven és az Electrolux Otthon Komfort üzletág alá tartozott.

1998. március 1-én az Electrolux eladta a vállalatot, így jött létre az ALURAD Fűtéstechnikai Kft. amely egészen 2009-ig folytatta a radiátorok gyártását.

2011. augusztus 1-én a Radiátor Invest Kft. vásárolta meg a teljes cég tulajdont, és átvette a gyár korábbi tevékenységeit, beleértve a radiátor gyártást és forgalmazást. Az új tulajdonos 2012-2016 között jelentős beruházásokat hajtott végre, melynek eredményeként gyár teljes infrastruktúrája megújult, ”passzív gyár”-rá vált.

Jelenleg az alumínium radiátorok ALURAD Panel és ALURAD Viking néven kerülnek forgalomba a hazai és a nemzetközi piacokon.

A 2019. június 17-én az ITM által bejelentett Otthon Meleg Program Okosköltségmegosztó és Radiátorcsere Programban előírtaknak radiátoraink mindenben megfelelnek, várjuk a Lakásszövetkezetek és Társasházak megkeresését a pályázattal kapcsolatban, amelyet 2019. szeptember 24-től lehet beadni!

Bővebb információ a www.alurad.hu weboldalon érhető el!

made by: Mental Rocket
powered by: io panel