letesz
fontos-tajekoztatas-a-fovarosi-vizmuvek-adategyeztetes-kereserol

Fontos tájékoztatás a FŐvárosi vízművek adategyeztetés kéréséről

Tárgy: adószám egyeztetése

 

 

Tisztelt Közös Képviselő / Lakásszövetkezeti Elnök!

 

2018. július 1-től két olyan jogszabályi változás is életbe lép, amely miatt minden adószámmal rendelkező társasház közös képviselőjének és lakásszövetkezet elnökének mielőbbszükséges a társasház és lakásszövetkezetadószámát lejelenteni a víziközmű szolgáltató, azaz az Ön esetében a Fővárosi Vízművek Zrt. részére.

 

Az általános forgalmi adóról szóló 2007. évi CXXVII. törvény jelenleg azokban az esetekben teszi kötelezővé a felhasználó adószámának feltüntetését a számlán, amennyiben az áthárított adó összege eléri vagy meghaladja az 1 000 000 forintot. A 2018. július 1-én életbe lépő változást követően azonban ez az összeg 100 000 forintra csökken, így jóval több felhasználó esetében kell majd a szolgáltatónak ezt megtennie.

                                                                                                                               

Másrészt a szintén 2018. július 1-től hatályba lépő online adatszolgáltatásról szóló rendelet értelmében minden olyan esetben azonnal, online rendszeren keresztül adatot kell szolgáltatnunk azAdóhivatal felé, ha a felhasználó rendelkezik adószámmal és a számla ÁFA tartalma eléri vagy meghaladja a 100 000 forintot.

 

Ennek érdekében, amennyiben rendelkezik adószámmal, a fenti jogszabályi változások miatt kérjük, mielőbb legyen szíves azt egyeztetni társaságunkkal a Vízvonal telefonszámán (06 1 247 7777) vagy e-mail címén (vizvonal@vizmuvek.hu).

 

Köszönjük együttműködését!

 

Tisztelettel,

Fővárosi Vízművek Zrt.

 

made by: Mental Rocket
powered by: io panel