letesz
dekra-expert-kft_1

Dekra-Expert Kft.

Nincs pénzügyi lehetősége idős felvonója teljes cseréjére, de szeretné csökkenteni az üzemeltetési kockázatokat? Akkor a biztonság mellett elkötelezett DEKRA a felvonók felújításhoz és az üzemeltetéshez kapcsolódó szolgáltatásai jelentik a megoldást.

A lakótelepi felvonók többsége bőven túl van a tervezett élettartamán, azaz régen elmúlt 20 éves, így számos biztonsági berendezésük elavult, ez a tényező jelentősen fokozza a használatukkal járó veszélyeket, kockázatokat. A felvonó pedig – annak életkorára tekintet nélkül – veszélyes üzem.

Tapasztalataink szerint további probléma, hogy a felvonón elvégzett felújítási műveletek nem követik a súlyozott használati kockázatok elhárításának fontossági sorrendjét. A helyzetet rontja az a körülmény, hogy gyakorlatban az előírt feladataik keretében, sem a karbantartók, sem a periodikus biztonságtechnikai vizsgálatokat végző ellenőrök nincsenek abban a helyzetben, hogy az üzemeltetőket ilyen irányú tájékoztatással ellássák és támogassák.

A felvonók üzemeltetésének tárgyában számos előírás, továbbá az ún. SNEL szabvány (MSZ EN 81-80:2004) szolgál iránymutatással. Ezek értelmében az indokolt korszerűsítések elmulasztása komoly üzemeltetői felelősséget alapoznak meg, ugyanis az elavult biztonsági megoldások, illetve elemek, pl. a zuhanásgátlók megfelelő cseréjének elmaradása személyi sérüléssel és anyagi kárral járó balesetek veszélyét rejti magában.

A helyes és előrelátó üzemeltetői döntések biztonsági szemléletű megalapozása, előkészítése céljából a DEKRA vállalja a felvonók állapotfelmérését, műszaki és pénzügyi tanácsadást biztosít, valamint szakértelmével elősegíti az előírt szerkezeti vizsgálatok és karbantartások hatékonyságát.

 

További információ:

DEKRA-Expert Kft.

1134 Budapest, Róbert K. krt. 70-74.

Darabos Zoltán, műszaki vezető

Telefon: 061-453-6190, 0620-509-5280

Email: zoltan.darabos@dekra.hu

http://www.dekra.hu/

 

 

made by: Mental Rocket
powered by: io panel